Toneelvereniging
De Grenswachters

Contactpersoon:
Bregje Borrenbergs

bregjeblankers@borrenbergs.nl

https://grenswachters.com/

Wil jij alle aankondigingen & evenementen bij Den Eijkholt in jouw mailbox ontvangen?

Het was het jaar 1910 toen het patronaat aan de Kerkstraat klaar was en dat vormde de aanleiding om een toneelvereniging op te richten. Op 25 oktober ging de vereniging van start. Het toneel bestond toen uit voordrachten en sketches en dames en heren werden nog gescheiden gehouden.

In de oorlog 1940-1945 werd er geen toneel gespeeld maar terwijl de laatste Duitsers uit Nederland werden verjaagd, werd door de Grenswachters alweer gerepeteerd voor een nieuw toneelstuk. Enkele namen uit die tijd waren Piet Hendrikx, Peer Hendriks, Jaak Verhappen, Jan Verhappen, Cees (Pnem) Groenen, Jan Bax en Dorus Verhees.

De Grenswachters beleven net als vele andere verenigingen in het land ook een periode van minder toneelbezoek het kwam door de komst van dansavonden, bioscoop en de tv. In 1980 wordt de jeugdtoneelgroep Het Kleppervolkje opgericht, met een eigen bestuur en regie. Later is jeugdtoneel het Kleppervolkje ondergebracht bij Toneelvereniging de Grenswachters. In 2007 wordt er voor het eerst een productie op de planken gebracht met zang, dans en toneel.

 

https://www.instagram.com/degrenswachters/

https://www.facebook.com/Grenswachters

 

 

 

    Contactgegevens