Groepsexpositie DoMos, Valkenswaard

 

Groepsexpositie in Den Eijkholt

Vanaf 8 maart exposeert de schildersgroep DoMos (DonderdagMorgenSchilders) uit Valkenswaard in Gemeenschapscentrum Den Eijkholt. Er zijn werken van Frans Bogaars, Mieke Clijnk, Gerrit Jansen, Piet Knoop, Wim Verhees, Gerrie Beenen, Nelly Geenen, Plony Swinkels en Louis Falkenburg te zien. DoMoS is een groep enthousiaste amateurschilders, die op donderdagmorgen gebruik maakt van de faciliteiten van de voormalige Schilderschool Theo Kappé in gebouw Carolus in Valkenswaard.          De leden zijn momenteel allemaal 60-plus en hebben een gevarieerde achtergrond qua opleiding en ervaring. Er wordt geschilderd met  acryl, olieverf, wateroplosbare olieverf en pentekeningen. Tijdens de bijeenkomsten is er geen docent, maar de leden delen hun ervaring en visie; zij schromen niet om elkaar te stimuleren en opbouwende kritiek te geven.  De groep ziet het als een uitdaging om tweejaarlijks te exposeren. Ze hebben eerder hun werken getoond in de foyer van Carolus, in theater De Hofnar, in 2016 en 2018 in de Achelse Kluis en in 2019 in winkelcentrum Kerverij in Valkenswaard.
De expositie omvat recente werken van de deelnemers. Niet alle werken zijn te koop. De groep wil laten zien welk plezier schilderen geeft en dit overbrengen op de bezoekers.

De expositie is te bezichtigen vanaf 8 maart tot augustus 2023 tijdens de openingstijden van Den Eijkholt
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Den Eijkholt of Gerrit Jansen tel 06-22402472 Stichting Gemeenschapscentrum Den Eijkholt, Kapellerweg 3, 5575 BG Luyksgestel; tel 0497- 541327; info@deneijkholt.nl; www.deneijkholt.nl