Hoe vitaal bent u?

Vitaliteitsdag  55+ op woensdag 30 november in den Eijkholt

De KBO Luyksgestel is, in samenwerking met de KBO Brabant en de werkgroep Langer thuis, bezig met het organiseren van een vitaliteitsdag. Waarom?

We weten inmiddels allemaal dat het de bedoeling is dat mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen en dat willen de meesten van ons ook graag. Maar dan is het natuurlijk wel belangrijk dat we zowel lichamelijk als geestelijk gezond blijven. Een gezonde leefstijl kan ons hierbij helpen. Op de vitaliteitsdag is het de bedoeling dat we meer te weten komen over hoe fit we zijn en vooral ook, hoe we fit kunnen blijven.

Hoe ziet de dag eruit? Afhankelijk van het aantal deelnemers is het alleen op de ochtend of op de ochtend én de middag. De deelnemers worden ingedeeld in groepjes van twee of drie personen die samen dezelfde route langs alle posten (stations) afgaan. Aan deze dag wordt medewerking verleend door onder meer: apotheek Bergeijk, opticien de Klerk, fysio Franken, fysio Brouwers, diëtiste Marion Theuws, dorpsondersteuner John Vlassak, sportcoach Myrna Tenbult en ouderencoach Debby Landzaat, beiden van gemeente Bergeijk, vrijwilligers van KBO Brabant en plaatselijke vrijwilligers en studenten Sport en Beweging. Bij de start krijgt u uitleg en een persoonlijk deelnemersboekje, waarin genoteerd wordt wat uw scores waren op de diverse onderdelen.

De onderwerpen die op 30 november aan bod komen zijn onder meer: bloeddruk, voeding, zien en horen, lichamelijke fitheid zoals lopen, reactievermogen, maar ook: hoe ervaren we de kwaliteit van ons leven.

Wij hopen met deze activiteit de bewustwording over het belang van een gezonde leefstijl en zelfredzaamheid bij de mensen op gang te brengen.

Op dinsdag 1 november kunt u zich tussen 10.00 tot 12.00 uur bij Welzijnscentrum Lucia aanmelden om op 30 november mee te doen. Lukt het niet om dan te komen?  Dan kunt u bellen naar Sjaan Janssens, telefoon 06- 36046930. Houd woensdag 30 november vrij en noteer het alvast in uw agenda!

Bestuur KBO en werkgroep Langer thuis